Zoeken in deze blog

Wordt ook lid van de censuurvrije social media

zaterdag 7 december 2019

Het verhaal van Krampus, de kerstdemoon

Krampus, de kerst demoon


Gezien de steeds heftiger wordende discussie die de laatste jaren plaatsvindt over het al dan niet 'racistisch' zijn van het personage 'Zwarte Piet', heb ik hier een verhaal dat het hele 'racisme' gedoe omtrent Zwarte Piet teniet zal doen!

Zwarte Piet is gebaseerd op KRAMPUS, de kerstdemoon.


In onderstaande video wordt het verhaal van Krampus uitgelegd. Het verhaal van Krampus heeft veel parallellen met dat van Zwarte Piet. Krampus was een demoon die op de nacht van 5 december werd vrijgelaten om 'stoute' kindertjes mee te nemen in de zak die hij op zijn rug had hangen.


Als je deze video bekijkt, zul je Zwarte Piet niet meer in een racistisch daglicht zien.


Zwarte Piet is in feite een door overleveringen 'veranderde' karikatuur van KRAMPUS. Om hem wat 'minder eng' te maken en het spannend te maken voor de kinderen, werd 'Zwarte Piet' zwart gemaakt en zag hij er niet meer zo gruwelijk demonisch uit als Krampus. Dit is gedaan om kinderen ontzag voor volwassenen te laten krijgen.

Als je zoet bent krijg je lekkers, als je stout bent, moet je mee in 'de zak',  en dat is precies waar Krampus voor staat.

Zo heel erg 'onschuldig' is het verhaal van Zwarte Piet en Sinterklaas eigenlijk niet, als je het verhaal van KRAMPUS kent, maar hee, een beetje legende maakt het leven ook weer mysterieus en spannend, niet?

'Krampusnacht' wordt gevierd in Oostenrijk en heeft daar een heel andere betekenis en wordt daar in zijn oorspronkelijke vorm gevierd.

In de video zie je ook de figuur 'sinterklaas',  die in de volksmond oorspronkelijk 'Sint Nicolaas' wordt genoemd!




Zwarte Piet is dus gebaseerd op Krampus. Het gezicht werd zwart geschminkt om het eng genoeg te maken voor kinderen maar niet meer zo luguber als de oorspronkelijke Krampus, die je werkelijk deed huiveren van angst. Dit is dus het wérkelijke verhaal van ZWARTE PIET! Zwarte Piet is dus géén racistisch personage!

Zwarte Piet beeldt dus de demoon KRAMPUS uit en is niet bedoeld om een karikatuur te zijn voor 'zwarte mensen die het slaafje van de blanke mens' zouden zijn. Het sinterklaas verhaal beeldt dus heel symbolisch de dominantie van 'het licht over het duister' in!

Is zwarte piet racistisch?


Als je bovenstaande video bekijkt, zul je erachter komen dat Zwarte Piet totaal niet racistisch is. Mensen die overal racisme in zien, zien er racisme in omdat ze dat er gewoon in wíllen zien, omdat ze graag aandacht willen en het personage Zwarte Piet vergelijken met een karikatuur voor een 'neger' of 'gekleurde persoon'.

Als zwarte piet uit de schoorsteen komt, waarom is zijn kleding dan zo netjes?


Waarom moet overal zo'n probleem van worden gemaakt? Het is een sprookje, een leuk verhaal dat is verzonnen om het leven van de kinderen magisch en spannend te maken. Een 'piet' met een wit gezicht is niet 'eng', en niet spannend. Bovendien als zijn gezicht niet zwart zou zijn, zou je hem meteen herkennen als 'Ome Jan',  of de buurman van drie deuren verder die op Sinterklaasavond voor Zwarte Piet speelt! In mijn opinie is Zwarte Piet niet zwart door de schoorsteen, aangezien hij een duivel uitbeeldt, vandaar dat de kleding dus gewoon netjes is en niet zwart en is hij gewoon kleurrijk en vrolijk gekleed!

Bovendien, als Zwarte Piet een 'neger' zou moeten uitbeelden, waarom is hij dan niet bruin? Ik heb nog nooit negroide mensen gezien met een PIKZWART gezicht! Wel héél donker, maar nooit pikzwart. Als we dan tóch zo op details letten (ivm de kleding van Zwarte Piet die niet zwart zou zijn omdat hij 'door de schoorsteen' zou komen?)

Ik vrees helaas dat de rellen omtrent Zwarte Piet elk jaar alleen maar erger en erger zullen worden. Mensen worden op straat gewoon aangevallen als zij ook maar het lef hebben om als Zwarte Piet over straat te gaan.Winkeliers durven geen Sinterklaas en Zwarte piet artikelen meer in hun etalage uit te stallen, uit angst voor represailles van Anti Zwarte Piet activisten, of zij zijn bang dat hun ramen worden ingegooid, terwijl het vroeger nooit een probleem was en iedereen gewoon genoot van een gezellige sinterklaasavond. Verder mag Andre Hazes zich tegenover zangeres Glennis Grace verantwoorden omdat hij gezellig pakjesavond mét Zwarte Pieten viert. Hoe gek moet het nog worden in deze wereld?

Zwarte Pieten aangevallen op straat




Dit mag toch niet gebeuren mensen? Het is te gek voor woorden dat mensen die zich verkleden als Zwarte Piet op straat worden aangevallen door ANTI-Zwarte Piet activisten!



 

Ik waardeer het enorm als je een kleine donatie zou doen via de bovenstaande PAYPAL button en mijn blogs deelt op Socializen, Twitter, Facebook of elke andere vorm van Social media waarvan jij lid bent


Andere verhalen die je misschien interessant zou kunnen vinden:


Vandaag is Instagram alternatief   MijnFotoApp website geüpdate naar versie 1.3 . Er zijn ook een aantal bugs opgelost en de snelh...



Het beste Facebook alternatief is 'Socializen'! Heeft Facebook jou geblokkeerd en ben je op zoek naar een goed alternatief Voor ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.post-body img { border: 5px solid #ccc; float: left; margin: 15px; -webkit-transition: margin 0.5s ease-out; -moz-transition: margin 0.5s ease-out; -o-transition: margin 0.5s ease-out; } .post-body img:hover { margin-top: 2px; }