Zoeken in deze blog

Wordt ook lid van de censuurvrije social media

zondag 26 januari 2020

Wat is de donkere nacht van de ziel en hoe ga je ermee om?

Wat is de donkere nacht van de ziel en hoe ga je ermee om?



Wat is de donkere nacht van de ziel en hoe ga je ermee om?


'De donkere nacht van de ziel' is een spirituele ervaring. Een existentiele crisis waar ieder mens op een bepaald moment in zijn of haar leven doorheen gaat. Het kan zijn dat plotseling al jouw vrienden uit jouw leven verdwijnen en een ander pad gaan bewandelen. Dat dierbaren overlijden. Dat je geveld wordt door ziekte en uiteindelijk helemaal alleen overblijft. Hierdoor heb je het gevoel dat duistere machten tegen jou samenspannen want je voelt je ontzettend alleen. Je bent verlamd en tot niets in staat en niets maar dan ook niets boeit jou meer!


Het lijkt op een depressie maar verschilt wel wezenlijk van een 'echte depressie', want deze 'depressie' is spiritueel van aard. En waarom eigenlijk? Omdat het een transformerende gebeurtenis is die je leven op zijn kop zet en je simpelweg 'verandert'. Hoewel het zeer negatief aanvoelt en je door angstwekkende ervarigen heengaat, is het niets meer dan een louterende ervaring die je ziel reinigt en een nieuw mens van je maakt.


De 'donkere nacht' is niet maar één nacht


De 'donkere nacht' is een periode in je leven, die meerdere keren kan terugkomen. Het is een periode. Bij de een duurt dit een paar dagen, een paar weken, maanden, en bij sommigen zelfs jaren. Het duurt net zolang als jij 'nodig' hebt om tot inzicht te komen en te transformeren in een ander persoon. Want vóórdat de 'donkere nacht' toesloeg in jouw leven, was je leven immers niet zo zinvol. Zinloos zelfs.... tijdens de 'donkere nacht van de ziel' kom je er achter hóe zinloos jouw leven was.... tot dán toe. Het lijkt alsof jouw bestaan wordt omgeven door een donkere wolk die jou omhult.

Het is een periode waarin je je ontzettend alleen voelt en het gevoel hebt dat je door God en Alleman verlaten bent, want er is niemand voor je. Alléén spirit is bij jou om jou door deze donkere periode heen te slepen. Je vrienden zullen je verlaten, en dat is ook goed, want het is tijd voor nieuwe vrienden die aansluiten bij het level waarop jij nu resoneert.

De donkere nacht van de ziel is in feite niets meer dan een bewustwordingsproces van jouw ziel om in te zien dat het leven dat je tot dan toe leidde eigenlijk niet zoveel 'zin' had. Daarom zeggen heel veel mensen tijdens zo'n periode dat ze 'geen zin meer hebben om te leven'. En dat klopt. Want de dingen die je tot dan toe boeiden, die boeien je simpelweg niet meer. De hersenloze muziek waar je naar luisterde, het nieuws op de tv, de oppervlakkige en leeghoofdige televisie-programma's die je dagelijks ziet, de oppervlakkige vrienden die je had die over niets anders konden opscheppen over hun geweldige baan en het oppervlakkige leventje dat zij leiden en de 'gewéldige studies' die zij volgen, de zinloze baan waar je elke dag vroeg voor opstond om een hongerloon... te verdienen om je gezin te onderhouden, de hersenloze en leefhoofdige tv-programma's die elke dag op tv zijn, dat allemaal maakt het leven behoorlijk zinloos, en het maakt jóu moedeloos, want je begint namelijk te denken dat het leven behoorlijk zinloos is en jou niets moois meer te bieden heeft.

Ik ben jarenlang door 'de donkere nacht van de ziel' gegaan, en heb een punt bereikt waarop ik het simpelweg omarm. De donkere nacht van de ziel is een heel heilzaam proces dat niets anders wil dan jou dichterbij jezelf te brengen, dichterbij díe dingen die jouw leven 'zin' geven, de dingen waarin jij plezier hebt en waarvan jij gelukkig wordt. maar het is wel een enorm lang proces en een donkere tunnel waar je doorheen moet! En je zult vaak de moed verliezen en de handdoek in de ring willen gooien. Sommige mensen denken er zelfs aan hun leven te beïndigen als zij door de donkere nacht van de ziel gaan, omdat zij eenvoudigweg geen 'zin' meer kunnen vinden in hun leven!

De donkere nacht van de ziel is een 'zwartgallige' periode in je leven waarop je vaak negatief gaat aankijken tegen bepaalde situaties. Je krijgt de neiging om overal op te gaan mopperen, en dit is ook goed, want je moet nooit, maar dan ook nooit 'negatieve emoties' binnenhouden. Het is van groot belang om jezelf goed te uiten omdat de negativiteit uit jouw systeem moet. Hoe meer je dingen opkropt, hoe rotter jij je gaat voelen, want je emoties moeten toch een weg naar buiten zien te vinden.

Toen de 'hel losbrak' bij mij, begon ik met het schrijven van depressieve gedichten, hieronder zie je er een van...

~ Zwartgallig ~

'Zwartgallig, is toevallig,
nodig, broodnodig,
om te komen, tot dromen...
die je hebt verlept,
in de gedachten, die je verkrachtten...
en ontevreden, kneedden...
tot datgene, notabene,
dat je dénkt nu te zijn, héél klein'


Bovenstaand gedicht geeft voor mij in feite de essentie van een depressie weer. Als je goed kijkt naar het woord 'depressie', heeft het eigenlijk een heel hoopvolle betekenis. 'dé', betekent 'anti', 'pressie' betekent  'druk'. ANTI-DRUK zou eigenlijk een beter woord zijn voor DEPRESSIE, maar 'depressie' klinkt gewoon mooier denk ik. Depressie is dus een gereedschap om jou te bevrijden van al die 'onzinnige' dingen die jouw leven zo zinloos maakt en die 'druk' veroorzaakten in jouw leven.

Hoe kom je eruit?


Dat is nog niet zo makkelijk. Je gaat door een periode waarin je tijdelijk 'ziek' bent. Je hebt het gevoel gek te worden, maar is 'gek',  werkelijk zo 'gek'? Je wordt niet krankzinnig, hoewel het bij tijd en wijle wél zo lijkt. Maar dit 'gek' worden is niets anders dan een 'bewustwordingsproces'. Je wordt je bewust van hoe jíj in elkaar zit en hoe de wereld wérkelijk is. Je roze bril gaat af en je gaat de realiteit zien zoals deze werkelijk is, met ál haar mooie en lelijke aspecten. En de bedoeling is dat jij deze realiteit gaat accepteren en tránsformeren in een realiteit waarin jij je gelukkiger voelt!

Wat je nog meer kunt doen is vooral veel huilen. Krop je emoties niet op. Uit je in gedichten, in kunst, in een dagboek, zoek contact met dieren want dat zijn pure zielen. Ga de natuur in, vooral zoveel mogelijk in contact zijn met water, want water is kalmerend en zuiverend. Drink veel water en groentes die op een hoog niveau vibreren, die een hoge levensenergie hebben zoals groene groenten, broccoli, spinazie etc. Stop met het eten van junkfood en het consumeren van teveel suikers. Het is allemaal voedsel met een laag-energetische waarde die jou in een lagere energie houden. Zoek mensen op met wie je je ervaringen kunt delen en die je kunt vertrouwen, want veel mensen zullen denken dat je van lotje getikt bent als jij praat over jouw spirituele ervaringen tijdens de donkere nacht van de ziel!




Bovenstaande video van Trevor Ilesley geeft een duidelijke uitleg over wat de 'donkere nacht van de ziel' werkelijk is. Het is een spiritele ervaring die jouw hele leven zal veranderen en achteraf zal verrijken en jou zal veranderen in de persoon die jij wérkelijk bent! Een BME-being!

Op een gegeven moment ga je het proces omarmen en inzien dat het belangrijk is voor jouw spirituele ontwikkeling want je kúnt simpelweg niet stil blijven staan bij de persoon die je ééns was. Het is tijd om verder te ontwikkelen en nieuwe dingen te vinden in jouw leven die je leven 'zin' geven.

Wat mij persoonlijk enorm heeft geholpen om uit 'de donkere nacht van de ziel' te komen, voor een groot deel, is het doen van dagelijkse positieve affirmaties. Positieve affirmaties zijn van groot belang om de donkere wolken uit jouw hoofd te verdrijven.

Als je elke dag onderstaande video consequent beluistert, zul je merken dat na een tijdje jouw gedachten positiever zullen worden en jij weer zin begint te krijgen in je leven, de dagen beginnen weer wat kleur te krijgen en je krijgt weer 'zin' om dingen te gaan ondernemen, maar wel héel andere dingen dan die dingen die jou interesseerden vóórdat de donkere nacht van de ziel jouw leven op zijn kop kwam zetten. Je zult een spiritueler mens zijn, empathischer worden en meer meevoelen met anderen die door ellendige situaties heengaan en je zult ze willen helpen, want je bent zojuist immers door een karmisch proces heengegaan.





Maak een dagelijks ritueel ervan om bovenstaande video te luisteren. Ik luister hem elke dag terwijl ik zit te ontbijten, met een koptelefoon op en het geluid zacht. Het werkt subliminaal en werkt in op jouw onderbewuste en zal je onderbewuste her-programmeren! Je zult merken dat je na verloop van tijd andere gedachten krijgt en andere dingen met je leven gaat doen, je wordt er een positiever mens door en je zult je gelukkiger voelen door dat je elke dag affirmeert hoe goed je je voelt!


Interessante boeken over De Donkere nacht van de ziel:





Zohra schrijft regelmatig artikelen voor SocializenOnline
Bezoek Zohra's profiel op Socializen

Bezoek ook het Socializen-Weblog


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.post-body img { border: 5px solid #ccc; float: left; margin: 15px; -webkit-transition: margin 0.5s ease-out; -moz-transition: margin 0.5s ease-out; -o-transition: margin 0.5s ease-out; } .post-body img:hover { margin-top: 2px; }