Zoeken in deze blog

Wordt ook lid van de censuurvrije social media

dinsdag 10 december 2019

Er is nu een nederlands Youtube alternatief! Socializen Video



Er is nu een Nederlands alternatief voor Youtube!


Facebook alternatief Socializen heeft vorige week een eigen videostreaming dienst uitgerold, wat een Nederlands alternatief moet zijn voor Youtube. De dienst heet 'Socializen Video'

Kwa uiterlijk heeft het iets weg van Youtube, maar het werkt geheel anders en is ietsje minder geavanceerd, toch biedt het leuke mogelijkheden!


Waarom een alternatief voor Youtube?


Volgens website eigenaar Rudy Deelen is de dienst in het leven geroepen om een extra service te bieden, bovenop jouw Socializen Account. Aangezien je op Facebook alternatief Socializen (momenteel) geen grote video's kunt uploaden,  is besloten deze dienst in het leven te roepen om grote videos op jouw 'Socializen tijdlijn' te kunnen delen.

Klik hier om naar de videostreaming dienst van Socializen.Online te gaan!


Waarom zou ik hier gebruik van maken?


Gewoon, omdat het een leuke dienst is van eigen bodem met een goed karakter die geen misbruik wil maken van haar gebruiker!

Als ik op youtube al mijn video's gratis kan uploaden, waarom zou ik hier dan betalen terwijl het daar gratis is?


Welnu, tegenover elke 'gratis' dienst staat altijd een nadeel. Allereerst misbruikt Youtube haar gebruikers (het is een dienst van Google) vanwege de data, net als Facebook. Daarnaast zijn er de laatste tijd problemen met het betaald krijgen voor jouw video's en de reklame die je maakt via Google-ads. Regelmatig worden Youtube kanalen de-monitised. Dit houdt in dat Google simpelweg de betaling en de mogelijkheid tot het verdienen van geld via jouw Youtubekanaal in veel gevallen stop zet. Dit is vaak het geval bij kanalen die wat 'serieuzere' content delen, zoals kanalen die 'alternatief nieuws' delen. Youtube houdt niet van de verspreiding van 'alternatief nieuws', omdat zij een eigendom zijn van de elite, en de elite wil niet dat  'de waarheid' verkondigd wordt en al zéker niet dat mensen die dergelijke video's verspreiden, hier ook nog eens geld aan verdienen.

Op 'Socializen Video',  mag je de dingen die je op youtube NIET mag delen WÉL delen (mits dit binnen de fatsoensnormen past) plus dat jij zélf bepaalt hoeveel jij betaald wil krijgen voor jouw video's.

Momenteel is het zo dat je 1Gb grátis video uploads krijgt. Binnen deze 1Gb valt ook het importeren van Youtube video's. Dit omdat de dienst nog in opstartfase is en nog geen geld genereert en er (nog) geen investeerders zijn. Video's opslaan op servers is een gigantische dure aangelegenheid, dit moet ergens uit betaald worden zolang er nog geen investeerders en adverteerders zijn. Je kunt altijd extra opslagruimte bijkopen als je aan je limiet zit!

Jouw videos verkopen tegen betaling


Op de videostreaming dienst is het mogelijk om jouw video's te verkopen tegen betaling en een leuk centje bij te verdienen! Als jij leuke en informatieve video's maakt waarvoor men graag wil betalen, dan kan dit een leuke, extra bron van inkomsten zijn, mits je het goed aanpakt en goede content levert. Ook jouw bestaande betaalde Youtube video's kun je hier heel erg makkelijk met een klik van de muisknop importeren en je betaling via Youtube werkt dan ook meteen door in deze videostreaming website!

Stel een prijs in voor jouw video's


Net als op PATREON is het op Socializen Video mogelijk om mensen te laten betalen voor jouw videos. Stel simpelweg een prijs in die jij wil ontvangen voor jouw video. Dit is heel handig als jij geld wilt verdienen aan jouw video's. Je kunt zelf bepalen hoeveel geld jij wil vragen voor jouw video's. Het is heel simpel. Stel je video zo in dat je er een (klein) bedrag voor kunt vragen, als beloning voor het werk dat jij in jouw video hebt gestopt!





importeer jouw Youtube video's in Socializen Video


Importeer je Youtube video's met één simpele klik van de muis naar 'Socializen Video'


In bovenstaande afbeelding is te zien hoe je héél eenvoudig jouw Youtube video's kunt importeren naar Socializen Video. Geef de url van een bestaande Youtube video in en klik op 'Haal video'. De video beschrijving en informatie wordt metéén mee geimporteerd en je hoeft slechts de categorie waarin je de video wilt hebben aan te geven bij de instellingen!

Importeer Youtube video's



Op bovenstaande afbeelding is te zien hoe door simpelweg de url naar jouw Youtube video in te geven, metéén jouw bestaande Youtube video informatie wordt meegekopieerd.

Inloggen met jouw Socializen account


Het is alléén mogelijk om lid te worden van de videostreaming dienst als je ook een account hebt op Socializen. Heb je dit nog niet? Maak er dan HIER een aan! Nadat je een account hebt aangemaakt op Socializen kun je naar 'Socializen Video' gaan en kun je jouw account verbinden met jouw Socializen account door op het blauwe vierkantje met de 'S' van Socializen te klikken. Het werkt hetzelfde als een 'Facebook-login',  echter nu met jouw Socializen account!

Embed jouw video's in je website of blogs:


Net als bij Youtube en ander videostreaming diensten, is het bij Socializen Video ook mogelijk jouw video's in je website of blogs te 'embedden'!

Zie video hieronder:





Standaard krijg je 1Gb GRATIS video uploads bij jouw Socializen-Video account. Als je hier overheen gaat, kun je upload capaciteit bijkopen. Mogelijk wordt dit in de toekomst gekoppeld aan jouw Socializen PRO-account.


Om mijn website en werk te steunen en te zorgen dat ik mijn blogs kan blijven schrijven voor jullie, worden donaties erg gewaardeerd.

Je kunt een donatie doen aan mijn website door op onderstaande PAYPAL button te klikken en een bedrag over te maken!


 

Ik waardeer het enorm als je mijn blogs deelt op Socializen, Twitter, Facebook of elke andere vorm van Social media waarvan jij lid bent


Andere artikelen die je interessant zou kunnen vinden:


Als je lid bent van Socializen  (het beste alternatief voor Facebook) is het natuurlijk leuk als je wat centjes kunt bijverdienen door n...



Gezien de steeds heftiger wordende discussie die de laatste jaren plaatsvindt over het al dan niet 'racistisch' zijn van het pe...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

.post-body img { border: 5px solid #ccc; float: left; margin: 15px; -webkit-transition: margin 0.5s ease-out; -moz-transition: margin 0.5s ease-out; -o-transition: margin 0.5s ease-out; } .post-body img:hover { margin-top: 2px; }